Svartrökarnas Boeuf Bourguignon

INGREDIENSER

800g högrev
3 msk smör
1 morot
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1,5 msk vetemjöl
3 dl mustigt rött vin
2 dl oxbuljong
ett knippe färsk timjan
1 lagerblad
12 st steklökar
200 g små champinjoner
200 g sidfläsk
salt och peppar

GÖR SÅHÄR:

1.     Skär köttet i lagom stora bitar och bryn det i en het stekpanna med 2 msk smör.

2.   Krydda med salt och peppar och lägg det i en större gryta.

3.   Skär morötterna, löken och 2 vitlöksklyftor i grova skivor. Fräs det i samma stekpanna som du tidigare stekte köttet i tillsammans med tomatpurén. Pudra över mjölet och rör så att det fördelar sig jämnt.

4.   Häll på vin, tillsätt timjan och lagerblad. Välj gärna ett gott mustigare vin, då detta sätter mycket smak på grytan.

5.   Koka upp allt i pannan under omrörning.

6.   Lägg över grönsakskoket i grytan över köttet och tillsätt buljongen så att det täcker allt. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, det tar ca 1 1/2 timme.

7.    Skala smålökarna.

8.   Skär sidfläsket i mindre bitar och stek de tills de fått fin färg, ta ur fläsket från pannan och lägg i svampen tillsammans med 1 pressad vitlök och 1 msk smör. Stek i några minuter.

9.   Slå i sidfläsket, svampen och smålökarna i köttgrytan när det är ca 10 minuter kvar.

10.  Smaka av med salt och peppar.

Våra Öppettider

Butiken endast öppen för
beställningar via vår hemsida.

Svartrökarna AB

Gudbyvägen 49
Upplands Väsby  
Hitta Hit!

Kontakta oss

E-post: info@svartrokarna.se
Tel. Johan: 076 8000 451
Tel. Conny: 076 8000 428