Svartrökarnas Julskinkor

För att lyckas med vår skinka är det mycket viktigt att rätt stämmning har infunnit sig.
Vi brukar ha en lugn julskiva med tex Bing Crossby i bakgrunden. lite uppvärmd glögg i glasen och framför allt bör man se till att ljusen i granen redan är monterade och klara.
Att laga till skinka kan göras på många olika sätt men här kommer ett tips från oss hur man kan gå till väga.

Lycka till och God Jul från Svartrökarna!

Svartrökarnas skinka är en färsk lättrimmad skinka. Tag av plasten men låt nätet sitta kvar. Skölj skinkan lite snabbt under kallt rinnande vatten. Stick in en termometer i mitten på skinkans tjockaste del.

UNGSBAKAD JULSKINKA
Lägg skinkan med svålen upp och väl insvept i ugnsfolie i en långpanna. Placera i nedre delen av ugnen och tillaga i 175º ca 50-75 min/kg skinka. Alternativt tillaga skinkan utan folie i 125ºca 1-2 t/kg skinka. Julskinkan är klar när termometern visar 72-75º. Vi brukar hålla oss till den lägre tempraturen eftersom temperaturen alltid stiger ett par grader efter att man tagit ut skinkan.

 KOKAD JULSKINKA
Lägg skinkan i en gryta och täck med vatten. Koka upp och låt sjuda på svag värme under lock tillsammans med några kryddpepparkorn, lagerblad, en gul lök och en bit morot i ca 40-60min/kg skinka. Låt kokspadet svalna snabbt och använd det till julkål, doppspad och grönkålssoppa.

GRILJERING
Sätt ugnen på 200º. Ta bort svålen och lägg skinkan på ett ugnssäkert fat. Blanda 4 msk senap,1 msk socker och 2 äggulor. Piffa ev upp griljeringen med lite ingefära och/eller byt ut sockermot honung. Pensla blandningen på skinkan och strö över lite ströbröd. Ställ in skinkan i ugnentills den fått fin färg, ca 15 min. Ös ev med skinkspad under tiden så blir paneringen extraspröd. Dekorera med hela kryddnejlikor.

Våra Öppettider

Butiken endast öppen för
beställningar via vår hemsida.

Svartrökarna AB

Gudbyvägen 49
Upplands Väsby  
Hitta Hit!

Kontakta oss

E-post: info@svartrokarna.se
Tel. Johan: 076 8000 451
Tel. Conny: 076 8000 428