Ört- och citrondoftande älgfärsbiffar

Med ostfyllning. Kombinationen av älg, citron, rosmarin och västerbottenost är en smakupplevelse tillsammans med sparris- och potatismos.

INGREDIENSER
4 portioner

700 g älgfärs
1 dl havregryn
1 dl mjölk
Salt och nymald svartpeppar
1ägg
1/2 tsk torkad rosmarin
1 citron, finrivet skal och pressad saft
150 gr västerbottensost i 8 bitar
Smör till pannan

SPARRISMOS
1 kg potatis av mjölig sort, i bitar
1-2 dl mjölk
25 gram smör till pannan
2 dl grön sparris, i bitar
Salt och nymald vitpeppar

Till servering
2 dl matyoghurt
god sallad


GÖR SÅ HÄR
Blanda havregryn och mjölk och låt stå i 5 minuter. Blanda färs med citron, salt och peppar, rör ner ägg, rosmarin och havreblandningen. Platta ut färsen till åtta rundlar, lägg på ostbitarna och vik ihop och forma biffarna. Var noga med att trycka ihop skarvarna så att inte osten sipprar ut. Stek biffarna gyllene i smör tills köttsaften som tränger upp är nästan genomskinnlig, ca 5 min. Koka potatisen nästan mjuk i vatten. Värm mjölken. Bryn smöret och förväll sparrisen. Lägg sparrisen i smöret. Häll av vattnet från potatisen och mosa sönder bitarna med en potatisstöt. Vispa ner mjölken lite i taget. Blanda i sparrisen och det brynta smöret. Smaka av det med lite sal och peppar. Servera biffarna med sparrismos, matyoghurt och en god sallad.

Lycka till!
Svartrökarna

Våra Öppettider

Butiken endast öppen för
beställningar via vår hemsida.

Svartrökarna AB

Gudbyvägen 49
Upplands Väsby  
Hitta Hit!

Kontakta oss

E-post: info@svartrokarna.se
Tel. Johan: 076 8000 451
Tel. Conny: 076 8000 428