Fläskkotletter med stuvade champinjoner

Det är är ett härligt recept som är inskickat av Lars en av våra gourmetkunder.

INGREDIENSER STUVNING
300-400 gr champinjoner
3 msk smör
1 tsk kinesisk eller japansk soja
1 msk vetemjöl
3 dl tjock grädde
1 msk sherry eller portvin om du vill

GÖR SÅ HÄR
Skiva champinjonerna lövtunt. Fräs dom i smöret i en kastrull tills all vätska kokat in i svampen och börjat brynas. Pudra över mjölet och rör ner grädden samt krydda med salt peppar soja och eventuellt portvin eller sherry. Låt stuvningen puttra i cirka 30 min så den blir blank och mustig. Stuvningen kan med fördel göras i förväg.

FLÄSKKOTLETTER
4 st härliga bondkotletter från Svartrökarna
Smör till stekning
Salt peppar och vetemjöl

GÖR SÅ HÄR
Snitta genom svål och fettrand varannan cm in till köttet. Vil du inte ha med svålen så skär bort den men spara fettranden för den smälter bort och sätter en fin smak. Krydda kotletterna och vänd dom i lite vetemjöl. Du kan räkna med att de här stora kotletterna behöver gå cirka 6-8 min på varje sida. Är köttsaften klar så är kotletten redo. Spar köttsaften som smaksättare det är fantastiska smaker i den.

Till det här kan ni med fördel servera ugnstekt klyftpotatis och en klick lättsockrad äppelmos.

Bon appétit!

Våra Öppettider

Butiken endast öppen för
beställningar via vår hemsida.

Svartrökarna AB

Gudbyvägen 49
Upplands Väsby  
Hitta Hit!

Kontakta oss

E-post: info@svartrokarna.se
Tel. Johan: 076 8000 451
Tel. Conny: 076 8000 428