Hela Kedjan

 
 

Vi tar nu in beställningar hela kedjan. Löpande information om våra djur, slutdatum, etc publiceras på vår Facebook.

Konceptet riktar sig mot de kunder som tycker det är viktigt och kul att veta vart djuren kommer ifrån, att det är lokal-producerat och att djuren har det bra. Besättningen i år kommer i huvudsak bestå av Hereford som vi har goda erfarenheter av. Djuren kommer att beta på en liten gård i Alunda. Betesmarkerna är jättefina och miljön är precis på det sättet man vill att det ska vara.

Hela kedjan.png
 
 
 

Våra tankar

 
 

Att djur har det bra och trivs i sin miljö är en grundförutsättning för att få fram ett bra kött av hög kvalitet. Förutom att dom ska ha en fin miljö måste dom pysslas om och behandlas med kärlek omtanke och respekt som vilket annat husdjur som helst.

Detta är en av anledningarna till att Svartrökarna ville starta konceptet Hela Kedjan. En annat viktigt skäl är att vi har konstaterat att många och i synnerhet de allra yngsta har kommit väldigt långt ifrån kunskapen om hur vårt kött idag hamnar i vakuumförpackade tråg i våra butiker.

Tanken är att vi nu erbjuder våra kunder att köpa en andel i Svartrökarnas egna djur (Hereford/Charolais/Angus) som kommer att beta i underbart vackra hagar ut mot Alunda. Att vara andelsägare i ett djur kommer innebära att man har möjlighet att följa djuren lite närmare genom bilder och rapportering på vår hemsida. 

Under oktober/november brukar man som andelsägare få ut sin andel i form av en köttlåda innehållande samtliga delar/detaljer som hängmörats och bearbetats av oss på Svartrökarna.

I korthet så kommer det fungera så här:

  • Om du är intresserad att bli delägare titta in i butiken eller kontakta oss så berättar vi mer!
     
  • I slutet på året okt/nov kontaktar vi dig för att lämna ut en köttlåda på cirka 30 alternativt 50 kg som innehåller lite av allting så som köttfärs, lövbiff, entrecote, utskuren biff, grytbitar m.m. Priset för köttet kommer att ligga på 169 kr/kg
     
  • Som andelsägare kommer man kunna följa sina djur via bilder och information på vår hemsida och Facebook.
 

Våra Öppettider

Butiken endast öppen för
beställningar via vår hemsida.

Svartrökarna AB

Gudbyvägen 49
Upplands Väsby  
Hitta Hit!

Kontakta oss

E-post: info@svartrokarna.se
Tel. Johan: 076 8000 451
Tel. Conny: 076 8000 428